K-lixer
  • Home
  • Over K-lixer
  • Recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vis recepten
    • Vlees recepten
  • Contact

Home

KombuchaCocktails
03_Toevoegen_van_de_SCOBY
Kombucha fungus in unrecognizable man hand. Healthy organic pro biotic fermented tea beverage.  Natural light and rustic style
03_Ambachtelijk_kombucha_maken
Previous
Next

Raw living flavours

K-lixer de onsterfelijkheidsthee

Kombucha verovert steeds vaker een plek op de drankkaart. Vooral in grote steden is het friszure drankje populair. Tom Vollebregt en Charlotte Krijger stonden aan de wieg van de kombucha-trend in Nederland. In 2015 brouwden ze de gefermenteerde thee vanuit huis, maar sinds kort doen ze dat op grote schaal in hun eigen K-lixer Kombucha-brouwerij.

"Raw living flavours"

Proef deze wintersalades met een heerlijk Aziatisch tintje: knapperige groenten, fris-pikante dressings en genoeg pit om je te wapenen tegen de kou.

Recepten & styling Jennifer Joyce

Fotografie Anders Schønnemann

Larb met varkens¬gehakt, ananas & krokante sjalotringen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Salade van garnalen, mango & zwarte rijst met kokos-kombuchadressing

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Pompoen-bimisalade met pittige tofu

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Onsterfelijkheidsthee

Kombucha had een eeuwenlange aanloop nodig om terrein te winnen bij het grote publiek. Het is een drankje met een rijke historie, waarschijnlijk afkomstig uit China. Het verhaal gaat dat de stichter van het Mongoolse Rijk, Dzjengis Khan, per ongeluk kombucha ontdekte. Hij en zijn krijgers zouden vanuit Mongolië het westen hebben willen veroveren en namen op hun trektochten per paard thee mee, in leren buidels. Door de warmte van het paard fermenteerde de thee, maar dit brouwsel bleek niet minder lekker. Het kreeg zelfs de naam onsterfelijkheidsthee vanwege de heilzame werking die het werd toegedicht.

Receptuur

Voor het maken van kombucha wordt heel sterke thee getrokken waarna biologische rietsuiker wordt toegevoegd. Daarna komt daar als ingrediënt de scoby bij – die bij K-lixer kombucha een omvang van een meter kan hebben – en de zogeheten kombucha startersvloeistof (extra zure kombucha van de oude batch dat de bacteriën aanmoedigt om aan het werk te gaan).

In speciaal voor K-lixer kombucha ontworpen units ontstaat bij zo’n 28 graden het eerste fermentatieproces. Tijdens de tweede fermentatie – wat op fles gebeurt – wordt smaak toegevoegd. Verse hop, gember, yuzu of bosbessensap. Na het tweede fermentatieproces, dat gebeurt in een donkere ruimte, kan de drank worden gebotteld.

Archives

  • January 2022
  • December 2021

Categories

  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Vlees recepten
Vragen over K-lixer kombucha K-lixer BV PO Box 45010, 1020 NB Amsterdam, Nederland Nieuwe Hemweg 14 E, 1013 BG Amsterdam E-mail info@K-Lixer_kombucha.com www.k-lixer.nl